Έως
31
Μαρτίου 2018

Είναι εντάξει… ένα μονόπρακτο σε συνεδρίες

Ads

Μία γυναίκα ξεκινάει τη διαδρομή της προς την αποδοχή του εαυτού μέσα από μια σειρά συνεδριών ή αποφυγής τους. Σύμμαχος και αντίπαλος ο εαυτός της.
Μια οργανική παράσταση με δύο ηθοποιούς ή ένα πρόσωπο που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του αντιμετωπίζοντας το τραγελαφικό της ζωής. Η σχέση με τον εαυτό, με τον Άλλο, με τον ψυχοθεραπευτή, με τον έρωτα, με την παιδική ηλικία, με τις ματαιώσεις και τα τραύματα μπορεί να είναι μία μάχη, πολλές φορές άνιση, μπορεί να είναι κι ένας χορός. Γιατί έτσι είναι η ζωή. Και είναι εντάξει...

Λίγα λόγια για το «Είναι εντάξει...ένα μονόπρακτο σε συνεδρίες»
«Είναι εντάξει», μια φιλοσοφία ζωής για την αποδοχή του εκάστοτε συναισθήματος που μας κατακλύζει ακόμα κι όταν είναι δυσάρεστο, ακόμα κι όταν «δεν ξέρω τι νιώθω»...
Για μένα από εκεί ξεκίνησαν όλα. Από αυτή την φράση, που την άκουσα πριν από χρόνια στην πρώτη μου συνεδρία με την ψυχοθεραπεύτρια μου.
Στην δική μου ψυχοθεραπευτική εμπειρία η πολυπόθητη αυτογνωσία προκύπτει από την δημιουργία μιας σχέσης (θεραπευτή – θεραπευόμενου). Χωρίς αυτή την σχέση, χωρίς αυτό το μοίρασμα τίποτα δεν είναι εφικτό.
Έτσι και στην ζωή χρειάζομαι να μοιραστώ για να υπάρξω. Ακόμα κι όταν είμαι μόνη, θα μοιραστώ με τον ίδιο μου τον εαυτό.
Έτσι προέκυψε και το «Είναι εντάξει...ένα μονόπρακτο σε συνεδρίες», να γίνει ένας «μονόλογος για δύο». Μ΄ αυτό τον τρόπο καταρρίπτω μέσα μου την αντίληψη ότι σ΄ αυτή την ζωή είμαστε μόνοι. Όταν αποδεχόμαστε ότι «είναι εντάξει να είμαι θυμωμένος, λυπημένος, χαρούμενος, ακόμα και να μην ξέρω πως νιώθω» ξεκινάμε ένα ταξίδι μοιράσματος και δημιουργίας σχέσεων με τον εαυτό μας και τους άλλους.
Στο θέατρο χωρίς την δημιουργία σχέσεων με τον συνάδελφο, το κείμενο, τον χώρο, τους ήχους, το φως, τους θεατές δεν μπορείς να υπάρξεις ούτε πάνω στην σκηνή, ούτε κάτω από αυτήν.
Ο στόχος μας λοιπόν με την Χριστίνα Χριστοφή ήταν να μοιραστούμε την ανάγκη μας να συνυπάρχουμε, με εφαλτήριο την εμπειρία της ψυχοθεραπείας και όχημα την θεατρική τέχνη. Την ευχαριστώ γι΄ αυτό το δημιουργικό ταξίδι, γι΄ αυτή την σχέση.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην θεραπεύτρια μου Ελευθερία Καλογιάννη και την αγαπημένη μου φίλη Ευρώπη Παπαδοπούλου. Δύο πολύ ουσιαστικές σχέσεις ζωής, που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην δημιουργία του «Είναι εντάξει...ένα μονόπρακτο σε συνεδρίες».

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα
Η Αντιγόνη Πανταζή είναι ηθοποιός – performer και εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Αποφοίτησε με Άριστα από την Δραματικής Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Από τότε έχει εργαστεί σαν ηθοποιός στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» καθώς και σε άλλες θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Συνέχισε τις σπουδές της και αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής). Έχει επίσης σπουδάσει κλασσικό και σύγχρονο χορό για 12 χρόνια. Το 2003 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Σφαλιχτά», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Δωδώνη. To «Είναι εντάξει... ένα μονόπρακτο σε συνεδρίες», είναι το πρώτο της θεατρικό έργο. Τα τελευταία χρόνια προσπαθεί, μέσω της τέχνης, να συνδυάσει τα διαφορετικά πεδία της εμπειρίας της. Η έρευνά της βασίζεται στον τρόπο με τον οποίο οι διαφορετικές ποιότητες του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, της εκπαίδευσης, της φιλοσοφίας και της ψυχολογίας, μπορούν να δημιουργήσουν ένα κοινό πεδίο δράσης, όπου ο άνθρωπος αλληλεπιδρά με τον εαυτό του και τον κόσμο στο «Εδώ και Τώρα».

Φωτογραφίες


Πληροφορίες

Συντελεστές
Θεατρικό έργο: Αντιγόνη Πανταζή
Σκηνική σύνθεση/ερμηνεία: Αντιγόνη Πανταζή, Χριστίνα Χριστοφή
Κίνηση: Μαργαρίτα Τρίκκα
Φωτογραφίες: Δημήτρης Λαζάρου
Διάρκεια: 50΄
Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (μειωμένο), δεκτές οι ατέλειες.
*Για τις ημερομηνίες 22/02/2018 και 1/03/2018: Με την αγορά ενός εισιτηρίου της παράστασης «Είναι εντάξει... ένα μονόπρακτο σε συνεδρίες», της Αντιγόνης Πανταζή στο θέατρο ΜΠΙΠ, προσφέρετε 5ευρώ/4ευρώ(viva) στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ημέρες και ώρες

 • Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 23:00
  Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 23:00
  Παρασκευή 09 Μαρτίου 2018 23:00
  Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 23:00
  Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 23:00
  Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 00:00
0 Κριτικές

Κριτικές του κοινού

0 Κριτικές

Δώσε την κριτική σου

Βαθμολόγησε:

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη