Έως
28
Ιανουαρίου 2018

Αλκιβιάδης Άγιος

Ads

Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν ένα ολόκληρο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα να παρακμάσει; Στην παράσταση «ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΑΓΙΟΣ» που η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ ανεβάζει σε σκηνοθεσία της ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΡΕΤΖΗ η σύγχρονη πραγματικότητα της κατάρρευσης αξιών συναντά την κρίση της Αθηναϊκής δημοκρατίας και την Πλατωνική φιλοσοφία.

Μία επική παράσταση με 30 ηθοποιούς, εντυπωσιακά κουστούμια, πλούσια ζωντανή μουσική και φωνητικά.
Η προσωπικότητα του στρατηγού Αλκιβιάδη αναδεικνύεται ως κεντρική δραματική μορφή για την κατανόηση της δημοκρατικής Αθήνας του 5ου αιώνα π.Χ. Μιας κοινωνίας που έχοντας εγκλωβιστεί στην ανευθυνότητα των πολιτικών και στην αδυναμία τους για συνεννόηση και συντονισμένη δράση, οδηγήθηκε στην κατάρρευση.
Στη σύγχρονη εποχή της ιδεολογικής χρεοκοπίας και του παραλογισμού, πώς μπορεί κανείς να προσεγγίσει την Ελληνική Φιλοσοφία με έναν νέο τρόπο που να επιτρέπει το ζωντάνεμα της Ελληνικής ορθολογιστικής σκέψης; Η θεατρική αναπαράσταση τριών αρχαίων Μυστηρίων - των Ελευσίνιων, του Πάνα και των Καβείρων - δημιουργεί τη δυνατότητα επανασύνδεσης της Πυθαγόρειας και Πλατωνικής φιλοσοφίας τόσο με τις ρίζες της, τις μυστηριακές τελετές της αρχαιότητας, όσο και με την αναζήτηση του 21ου αιώνα.
Δημιουργώντας την παράδοση του Θεάτρου του Ιερού επί 26 χρόνια, η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ, με την καθοδήγηση της κυρίας Μαρίας Περετζή, μελετά και αναδεικνύει τα φιλοσοφικά, πολιτικά και ιστορικά ερωτήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της σύγχρονης κρίσης θεσμών και αξιών.

Πληροφορίες

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Κρατήσεις στα τηλ.: 210-2836763 / 6976033948 / 6937422456
Για περισσότερες πληροφορίες: www.rodatheater.gr
Αίθουσα 3Α
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Συντελεστές:
• ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Μαρία Περετζή
• ΣΚΗΝΙΚΑ Νίκος Τσιουμπλεκτσής
• ΜΟΥΣΙΚΗ Τάκης Πατερέλης / Πία Πιερράκου / Γιώργος Ντούνης / Σταύρος Κάππας / Άγγελος Γιαννάτος / Μαρία Περετζή
• ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ Μαρία Περετζή / Ιουλία Βεντίκου / Βίκη Τσέλιου / Πόπη Αστέρη / Γιώτα Πιτσιρή / Εύα Αυλίδου
• ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ Μαρία Περετζή
• ΗΧΗΤΙΚΑ Ηλίας Πιλάτος / Άγγελος Γιαννάτος
• ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μαρίζα Πελεκάνου / Φώτης Τραγανουδάκης / Ορφέας Περετζής
• ΦΩΤΙΣΜΟΣ Μαρία Περετζή / Δημήτρης Νέλλας
• ΚΕΙΜΕΝΟ Δημήτρης Περετζής
• ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ Αλκιβιάδης Δημήτρης, Γασπαράτος Σωκράτης, Σταύρος Κάππας, Άνυτος Σταμάτης, Λόγος Διοτίμα, Ιουλία Βεντίκου, Περσεφόνη Ιουλία Βεντίκου, Νικίας Δημήτρης, Νέλλας Ιεροφάντης, Νίκος Τσιουμπλεκτσής.
Σύντροφοι Αλκιβιάδη Γιώργος Κωστογιάννης / Αλέξανδρος Τζέκας / Αλέξανδρος Μπάτσης Φίλοι Άνυτου Δημήτρης Νέλλας / Γιάννης Αγγέλης / Χάρης Καρινός / Δημήτρης Μπόζες
Χορός γυναικών Πία Πιερράκου / Βίκη Τσέλιου / Εύα Αυλίδου / Αργυρώ Τσιουμπλεκτσή / Μαρία Τσούγκα / Αθηνά Παπαφώτη / Λένα Κοντοπίδου / Γεωργία Καρούτσου / Χρυσούλα Μπέτσα / Πάτυ Παπαγεωργίου / Τζέλα Αναγνωστοπούλου / Άννα Κυπραίου / Μαρίζα Πελεκάνου / Ίρις Μπαγλανέα
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Πόπη Αστέρη / Γιώργος Κάζος / Μαρία Συμεωνίδου

Ημέρες και ώρες

  • Από 20-01-2018 έως 28-01-2018
    Κάθε Σάββατο 22:00
    Κυριακή 22:00
0 Κριτικές

Κριτικές του κοινού

0 Κριτικές

Δώσε την κριτική σου

Βαθμολόγησε:

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη