Έως
29
Ιανουαρίου 2017

PoiosTheleisNaGineis.com

Ads

Μία εικονική κοινωνία βασισμένη στα παιχνίδια ρόλων, που καθοδηγεί τη νέα γενιά των ανθρώπων σε ένα αδιέξοδο, με μόνη επιλογή, την αλλοίωση της προσωπικότητάς τους.

Η παράσταση πραγματεύεται τη σχέση των νέων με τα videogames και το διαδίκτυο, τη στρεβλή αντίληψη της πραγματικότητας μέσα από το διαρκές game playing των εφήβων που οδηγεί στον εθισμό, όταν τα όρια ζωής και φαντασίας γίνονται ολοένα και πιο ρευστά.

Μία νέα πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας σε προκαλεί να δημιουργήσεις μία τέλεια εικονική ύπαρξη και να ζήσεις μία ειδυλλιακή εναλλακτική ζωή. Η παράσταση με χρήση νέων τεχνολογιών, 3d anination, projection mapping και σωματικού θεάτρου θα εξερευνήσει θέματα που απασχολούν παιδιά και εφήβους οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι αυτογνωσίας προς την ενηλικίωση κινούμενοι σε δύο παράλληλους κόσμους –αυτόν της πραγματικής ζωής και εκείνον της εικονικής ζωής ενός διαδικτυακού παιχνιδιού.

Τα όρια μεταξύ της online και offline ζωής δεν είναι ξεκάθαρα, η ταυτότητα που με προσδιορίζει ως άνθρωπο χάνεται ή αντικαθίσταται από μία άλλη νοητή και η πλασματική ζωή μοιάζει να γίνεται η μόνη πραγματικότητα καθώς ο χωροχρόνος αλλοιώνεται.

Παράλληλα μέσα από την πλοκή του έργου οι θεατές θα έρθουν σε επαφή με την Οδύσσεια καθώς και με διάσημα κείμενα της αρχαιότητας από ποίηση και φιλοσοφία.

Η παράσταση έχει αντλήσει μέρος του θεματικού υλικού της από έρευνα σε εφήβους σχετικά με το φαινόμενο του εθισμού σε ηλεκτρονικά πολυχρηστικά παιχνίδια, την παράλληλη εικονική ζωή και τη δημιουργία σχέσεων που αναπτύσσονται στα videogames.

Περίληψη έργου: Ένας έφηβος, ο Οδυσσέας, προσπαθεί να ξεφύγει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας παίζοντας videogames ώσπου ανακαλύπτει ένα καινοτόμο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας . Το avatar του ζει, παίζει και ερωτεύεται μέσα σε ένα εικονικό σύμπαν που μοιάζει ασφαλές, περιπετειώδες και φανταχτερό.

Οι ήρωες του έργου βρίσκουν καταφύγιο σε έναν κόσμο όπου μπορούν να είναι όπως ακριβώς έχουν φανταστεί, όπου δεν κινδυνεύουν καθώς μπορούν να είναι αλώβητοι αλλά ακόμη και εάν κινδυνεύσουν η λύση μοιάζει πολύ εύκολή καθώς με ένα πάτημα ενός κουμπιού μπορούν να ξεκινήσουν και πάλι από το μηδέν. Όλοι μπορούν να εισέλθουν καθώς δεν υπάρχουν κριτήρια, ειδικές προδιαγραφές και εξετάσεις εισαγωγής. Τι γίνεται όμως αφού εισέλθεις και πώς μπορείς να επιστρέψεις και να δημιουργήσεις την πραγματική σου ταυτότητα;

Φωτογραφίες


Πληροφορίες

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Πρωτότυπο κείμενο: OneTwoFree
Σκηνοθεσία, Χορογραφίες, Μουσική επιμέλεια: Πάρης Μαντόπουλος
Εικαστική επιμέλεια: Μαρία Παλάντζα
Κοστούμια: Μαρία Παλάντζα, Μαριάνθη Μαυρουδή
3d Animation : Κωστής Εμμανουηλίδης, Χρήστος Κολιός
Αrtwork: Humantype Athens
Διανομή (αλφαβητικά): Κρισάνα Αλεφαντινού, Νικήτας Αναστόπουλος, Λευτέρης Καταχανάς, Ιφιγένεια Μακρή, Σοφία Παλάντζα.

Κάθε Κυριακή στις 18:00 (από 6/11)
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία στις 10:30

Διάρκεια: 75' (χωρίς διάλειμμα)

Εισιτήρια:
Γενική είσοδος 10€, προπώληση 9€, μειωμένο 8€
Σχολικές παραστάσεις : 6€
Ειδική τιμή (κάτοχοι ατέλειας): 5€

Πληροφορίες - Κρατήσεις:
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 210 3418579

Κρατήσεις για σχολικές παραστάσεις:
"OneTwoFree", 210 93 28 034, 698 6192208 (Υπ. Παλάντζα Σοφία)
6944436974 (Υπ. Κουτσούμπας Δημήτρης)

Προπώληση:
Ταμεία Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 - 14:00, www.mcf.gr.
Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου)
Καταστήματα Forthnet

Ημέρες και ώρες

  • Από 06-11-2016 έως 29-01-2017
    Κάθε Κυριακή 18:00
0 Κριτικές

Κριτικές του κοινού

0 Κριτικές

Δώσε την κριτική σου

Βαθμολόγησε:

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη