Έως
17
Δεκεμβρίου 2016

Το καράβι με το φόβο

Ads

Μία παιδική παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που θα μεταδώσει στα παιδιά αξίες που είναι σημαντικές για τον άνθρωπο και θα τους κάνει να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να βοηθάς και να βοηθιέσαι σε μία κοινωνία ανθρώπων.

Η Oμάδα θεάτρου lastrada και η ομάδα θεατρική Λύση, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων για παιδιά, παρουσιάζουν «Το καράβι με το φόβο», ένα λαϊκό παραμύθι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια, στο θέατρο Παραμυθίας (οδός Παραμυθίας 27 & Μυκάλης, Κεραμεικός, τηλ: 210-3457.904), κάθε Σάββατο στις 4.00μμ. από τις 22 Οκτωβρίου 2016. Σκηνοθετική επιμέλεια Γιάννης Καλατζόπουλος.

«Το καράβι με το φόβο»
Μια παράσταση για ένα γενναίο παλικάρι που ξεκίνησε να πάει να βρει το φόβο... και στο δρόμο του συνάντησε και δράκους και νεράιδες και φεγγάρια και φόβους και τρόμους και χαρά και πολλή αγάπη... Είναι κακό να φοβόμαστε; Ένα ταξίδι στα συναισθήματα, τη δύναμη και τη χρησιμότητά τους. Στο παραμύθι ανακαλύπτουμε πως ό,τι μας φοβίζει μας κάνει πιο δυνατούς, μας κάνει αυτό που είμαστε σήμερα, μας παρακινεί να ξεκινήσουμε το ταξίδι... Στην παράσταση, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την παραδοσιακή μουσική, την έννοια της ομάδας και γίνονται συν-δημιουργοί στη θεατρική πράξη.

Η ομάδα θεάτρου la strada δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου από το 2008 με το όνομα ΟΜΑΔΑ ΒΙΔΩΜΑ. Συνεργάζεται με συγγραφείς, θεατρολόγους μουσικούς, εμψυχωτές, παιδαγωγούς κ.ά, παρουσιάζοντας παραστάσεις σε Θέατρα (Θέατρο Ορφέας, θέατρο Έναστρον), Φεστιβάλ, Δήμους (Πεύκης, Αθηναίων, Λάρισας), πολυχώρους, σχολεία και παιδικές εκδηλώσεις.

Η la strada δίνει και παραστάσεις μόνο για σχολεία: «Το πιο γλυκό ψωμί», μουσικοκινητικό-αφηγηματικό δρώμενο βασισμένο στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι και «Τα Χριστούγεννα του Καλικάντζαρου», διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική και παραδοσιακά κάλαντα για την περίοδο των Χριστουγέννων. 

Φωτογραφίες


Πληροφορίες

Ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Καλατζόπουλος
Κείμενα-Στίχοι: Βίκυ Θαλασσινού
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Κοτσίρη
Σκηνικά-Κοστούμια: Ηλίας Γραμματικός
Πολίτικο Λαγούτο, κρουστά, τραγούδι: Μαρία Κοτσίρη
Κατασκευές: Κάλλια Γερακιανάκη
Ζωγραφική: Αμαλία Αλειφέρη
Ηθοποιοί-Εμψυχωτές: Βίκυ Θαλασσινού, Δώρα Θωμοπούλου, Μαρία Κοτσίρη

Τις καθημερινές και τις Κυριακές δίνονται παραστάσεις για σχολεία, κατόπιν συνεννόησης, ενώ την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα δοθεί ειδική παράσταση με ελεύθερη είσοδο για εκπαιδευτικούς.

Διάρκεια παράστασης: 75'

Εισιτήρια: 7 ευρώ

Υπεύθυνες επικοινωνίας για κλείσιμο παραστάσεων: κ. Βίκυ Θαλασσινού, 210-2286.645, 6949-252.714, κ. Δώρα Θωμοπούλου 6974-807.158.

Με την υποστήριξη του artistbook.gr

Ημέρες και ώρες

 • Από 22-10-2016 έως 17-12-2016
  Κάθε Σάββατο 16:00
3 Κριτικές

Κριτικές του κοινού

3 Κριτικές
  Μία υπέροχη παράσταση είδαμε σήμερα στο θέατρο Παραμυθίας με την κόρη μου και οφείλω να ομολογήσω ότι για μία μικρη θεατρική παράσταση εδωσε πολύ τροφή για συζήτηση μετά το τέλος της.Μπράβο και για τις ηθοποιούς που πλαισίωναν με τις φωνές τους το έργο.Αξίζει "Το καράβι του φόβου".
  Αφροδίτη
  Πολύ όμορφη, έντεχνη και ζεστή παράσταση! Οι ερμηνευτές και οι άνθρωποι του θεάτρου συμπαθέστατοι! Κατά τη γνώμη μου, η παράσταση είναι πολύ καλή για ηλικίες 4-8 ετών.
  Νίκος
  Ενδιαφέρουσα παράσταση. Τα παιδιά συμμετέχουν αρκετές φορές και είδα να τους δίνει ιδιαίτερη χαρά. Οι δύο κυρίες/ηθοποιοί είναι γλυκύτατες και η μελαχρινή είναι πολύ ταλαντούχα. Θα έλεγα ότι είναι πιο κατάλληλη για παιδιά από 4 χρονών και άνω για να καταλάβουν καλύτερα το νόημα της παράστασης. Πάντως η κόρη μου πού είναι μόνο 3 μίση ενθουσιάστικε και τώρα θέλει να πηγαίνει κάθε μέρα θέατρο (οπότε δεν σημαίνει ότι και τα μικρότερα δεν περνάνε καλά :) )
  Γιάννης Ξεντίδης

Δώσε την κριτική σου

Βαθμολόγησε:

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη