Έως
28
Μαρτίου 2018

Βαλπούργη - Η Ιστορία μιας Μάγισσας

Ads

Η παράσταση « Βαλπούργη - Η Ιστορία μιας Μάγισσας », ύστερα από ζήτηση του κοινού, παρατείνεται και θα παρουσιάζεται μόνο κάθε Τετάρτη έως και την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018.

Πρόκειται για ένα εικαστικό χοροθεατρικό έργο που αποτελεί ύμνο και φόρο τιμής στις γυναίκες που, για αιώνες, βασανίστηκαν και καταπιέστηκαν άδικα.Το πνεύμα της μάγισσας Βαλπούργης περνάει μέσα από ζωές γυναικών που έχουναδικηθεί για λόγους φύλου και συμπάσχει μαζί τους. Συζεί με τις ψυχές τους,αγωνίζεται με τις αγωνίες τους, σβήνει μαζί τους ή ακόμη και χάνεται. Κάθε φορά πουολοκληρώνεται ένα τέτοιο πέρασμα, η μάγισσα ζει μερικές έντονες στιγμές μετάβασης πριν μπει στο επόμενο πρόσωπο.

Λίγα λόγια για το έργο
Στην πρώτη ζωή, με την οποία το πνεύμα της μάγισσας αλληλοεπιδρά, έχουμε να κάνουμε με μια πόρνη από την Καταλονία ονόματι Γιασμίν Κασσάνδρα Ντε Λα Βόρδα, η οποία έχει πρωτίστωςκακοποιηθεί από τον ίδιο της τον πατέρα. Ασχολείται με την ζωγραφική καιγνωρίζοντας τυχαία τον Νταλί, ζει μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς. Η Βαλπούργη ξέρειγια την αφέλεια της Γιασμίν και πριν την αφήσει να συνεχίσει την ζωή της, προφητεύειτην παλινωδία της στην θλιμμένη ασφάλεια του πρότερου βίου της.

Μετά την Γιασμίν Κασσάνδρα Ντε Λα Βόρδα σειρά έχει η Miss Kate Henderson από
την παγωμένη Σκωτία. Πρόκειται για μία ταλαντούχα μουσικό η οποία περνάει τη ζωή της αγωνιζόμενη να γίνει γνωστή για το συνθετικό της έργο μέσα σ΄ ένα αυστηράανδροκρατούμενο καλλιτεχνικό περιβάλλον. Η εμμονή της να διαπρέψει την οδηγείσε μια ψυχοπαθολογική κατάσταση κορεσμένη από παρακρούσειςμεγαλείου, ψυχωσικά ξεσπάσματα και δραματικά προσωπικά αδιέξοδα.

Η τρίτη ζωή την οποία επισκέπτεται η μάγισσα είναι η ζωή της Frau Atla. Ο πατέραςτης πέθανε όταν αυτή ήταν παιδί και μεγάλωσε με τον πατριό της, έναν σκληρόάνθρωπο που την κακοποιούσε συστηματικά. Η Frau Atla μεγαλούργησε ωςηθοποιός την περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης (Γερμανία, Βερολίνο). Παράτηνκατάκτησητης προσωπικής της απελευθέρωσης, δεν κατόρθωσε νααποκαταστήσει τις σχέσεις της με τους άντρες. Ίσως λόγω της μνήμης των άσχημων χρόνων με τον πατριό της. Για την Frau Atla οι άντρες ήταν το φύλο των κατώτερωνενστίκτων. Σπάνια τοποθετούνταν μέσα στηνκοινωνίαανεξάρτητοιαπό τις λιβιδινικές (σεξουαλικές) τους ορμές.

Η τελευταία γυναίκα απ΄ την οποία περνάει η Βαλπούργη είναι η Σανίγια. Οι γονείςτης την πούλησαν σ΄ ένα σωματέμπορο στα δώδεκά της γιατί δεν μπορούσαν να την μεγαλώσουν. Η μικρή Σανίγια κατέληξε σεμια απέραντη περιοχή της Καλκούτας, στο Σοναγκάτσι, να δουλεύει σαν πόρνη. Εκείυπήρχαν πολλοί οίκοι ανοχής, διακινούνταν ναρκωτικά και η νύχτα είχε μόνο το πιο άσχημο πρόσωπό της. Δεν είναι λίγες οι φορές που χρειάζεται να υπάρξεις στο ρόλοτου θύματος για να εκτιναχθείς σαν αγγελικό πλάσμα ανάμεσα στους ανθρώπους.Αυτό έκανε και η Σανίγια τη βραδιά που το έσκασε απ΄ το Σοναγκάτσι...

 

Φωτογραφίες


Πληροφορίες

Η ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Φένια Αποστόλου
Κείμενο: Φώτης Θαλασσινός
Σκηνικά-Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Μουσική Σύνθεση: Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου
Video Art: Χρυσάνθη Σιέμπου
Φωτισμοί: Ευδοκία Βεροπούλου
Boηθός Σκηνοθέτη - Acting Coaching: Βιργινία Ταμπαροπούλου
Χορογραφία Ινδικού χορού kathak : Χριστίνα Ζάννη
Φωτογράφιση: Αθηνά Σαρηγιαννίδη
Trailer1: Xρυσάνθη Σιέμπου
Trailer 2: Θεοφύλακτος Αργυρού
Χορευτές-Performers: Λαμπρινή Γκόλια, Περικλής Σκορδίλης
Οργάνωση Παραγωγής: Χαράλαμπος Μπερτσάτος
Προβολή-Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Παραγωγή: Χοροθέατρο Λυδία Λίθος

Με την ευγενική υποστήριξη ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Διάρκεια: 75 λεπτά

Κατάλληλο άνω των 16 ετών

Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 10,00 ευρώ
Μειωμένο (φοιτητικό-ανέργων-ΑΜΕΑ-ατέλειες): 8,00 ευρώ
Πληροφορίες-κρατήσεις: Ταμείο θεάτρου (τηλ. 210 3414118)
Προπώληση εισιτηρίων: Στο viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου

Ημέρες και ώρες

  • Από 07-02-2018 έως 28-03-2018
    Κάθε Τετάρτη 21:00
0 Κριτικές

Κριτικές του κοινού

0 Κριτικές

Δώσε την κριτική σου

Βαθμολόγησε:

Ατζέντα

Ενημερωθείτε από το Artistbook

Μην χάσω

Αρχη