25 Απριλίου 2024

Ο χώρος της τέχνης, ο δικός σου χώρος!

468χ60 ROAS

Φωτορεπορτάζ: 80 Χρόνια Μάνος Λοΐζος με Νταλάρα-Παπακωνσταντίνου-Πασχαλίδη στο θέατρο Πέτρας

Ώρα 19:30. Φτάνουμε στο θέατρο Πέτρας. Απ έξω έχουν ήδη συγκεντρωθεί εκατοντάδες κόσμου περιμένοντας υπομονετικά στην ουρά να ανοίξουν οι πόρτες. Στα εκδοτήρια, μας πληροφορούν πως η συναυλία είναι ήδη sold out, όχι πως δεν το περιμέναμε βέβαια.

Ώρα 20:00. Ανοίγουν οι πόρτες και μέσα σε ελάχιστα λεπτά γεμίζουν όλες οι κερκίδες. Μέσα σε ελάχιστη ώρα το θέατρό, ακόμα και τα απότομα βράχια του, έχει γεμίσει με κόσμο όλων των ηλικιών. Με ανθρώπους και παιδιά που είχαν μεγαλώσει και μεγαλώνουν και τις επόμενες γενιές με τα τραγούδια του Μάνου, του Μάνου που όλα μας τον θύμιζαν χθες βράδυ.

Η βραδιά άνοιξε με το ζεμπέκικο της Ευδοκίας και οι Νταλάρας, Παπακωνσταντίνου, και Πασχαλίδης ανέβηκαν στη σκηνή τραγουδώντας το «Ακορντεόν» μαζί με το κοινό. Ακολούθησαν πολλά από τα αγαπημένα πολιτικά τραγούδια όπως «Ο μέρμηγκας», «Ο γέρο νέγρο Τζίμ», «Το δέντρο», «Τσε», «Αχ χελιδόνι μου», «Τίποτα δεν πάει χαμένο» αλλά και «Η γοργόνα», «Ο φαντάρος» «Ο Κουταλιανός», «Η μέρα κείνη δε θα αργήσει» κ.α. Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολό να χωρέσεις τα τόσα πολλά αγαπημένα τραγούδια μέσα σε ένα βράδυ και σε μια συναυλία δύο ωρών, γεγονός που ενόχλησε ιδιαίτερα το κοινό, μια και δεν υπήρξε ούτε παρουσίαση της μπάντας αλλά ούτε και encore, κάτι που έκανε ιδιαίτερα απότομο το φινάλε της.

Αυτό που μένει όμως από αυτή την βραδιά είναι η συγκίνηση της σύμπραξης του Γιώργου Νταλάρα με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου μετά από χρόνια στη σκηνή, φίλων του Μάνου Λοΐζου έχοντας δίπλα τους και τον νεότερο Μίλτο Πασχαλίδη. Που κατάφεραν να μας τον φέρουν ακόμα πιο κοντά, μιας και ο Λοΐζος, ο Μάνος όπως τον αποκαλούμε οι περισσότεροι, δεν έφυγε ποτέ. Γιατί όπως έγραψε και η Μυρσίνη που ήταν εκεί μαζί μας “όμορφο που ναι να σε συλλογιέμαι” αγαπημένε μας Μάνο και να μαθαίνουν τα τραγούδια σου τα παιδιά μας.

Δείτε επίσης

Μεγάλη διάκριση εκτός συνόρων για την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ)

Στις 11 Αυγούστου 2023, η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων βρέθηκε για δεύτερη φορά στο επιβλητικό Κonzerthaus του Βερολίνου ως προσκεκλημένη ορχήστρα του διεθνούς φεστιβάλ Young Euro Classic, στο οποίο εμφανίζονται ετησίως οι σημαντικότερες ορχήστρες νέων από όλον τον κόσμο. Υπό τη διεύθυνση του Ιδρυτή & Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣΟΝ, Διονύση Γραμμένου, οι νέες και νέοι […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο