27 Απριλίου 2024

Ο χώρος της τέχνης, ο δικός σου χώρος!

468χ60 ROAS

Φωτορεπορτάζ: Ξανά 1999 στην Τεχνόπολη

2019-1999 είκοσι χρόνια πίσω. Μια χρονιά που μας σημάδεψε. Μια χρονιά που σημάδεψε και εμένα προσωπικά με τον καταστροφικό σεισμό τους Σεπτέμβρη. Και τελικά αυτός ο σεισμός κατάφερε να αφήσει μια πικρή γεύση για τη χρονιά εκείνη. Η μνήμη όμως ανακαλείται από εικόνες, μυρωδιές, μουσικές.

Αυτή την όμορφη ανάμνηση κατάφερε να ανακαλέσει η συναυλία για τα 20 χρόνια της Τεχνόπολης αλλά και να σβήσει τις αρνητικές που είχαν καταφέρει να επικρατήσουν.

Μια συναυλία με τη συμμετοχή των Κ. Βήτα, Δραμαμίνη, Στάθη Δρογώση, Μελίνα Κανά, Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Κόψη, Κορίνας Λεγάκη, Θοδωρή Μαυρογιώργη, Νατάσσας Μποφίλιου, Γιάννη Παπαγεωργίου, Μαρίας Παπαγεωργίου, Φίλιππου Πλιάτσικα, Νίκου Πορτοκάλογλου, Απόστολου Ρίζου, Ελένης Τσαλιγοπούλου, Μανώλη Φάμελλου, Katerine Duska και Nalyssa Green.

2 ώρες γεμάτες μελωδίες και τραγούδια του 1999 που αγαπήθηκαν και άντεξαν στον χρόνο όπως τα «Φύλακας άγγελος», «Μιλώ για σένα», «Δε μας συγχωρώ», «Μικρές νοθείες», «Μέλυδρον», «Πιάσε με», «Ο ήλιος του μεσημεριού» και άλλα σε μια πολύ δουλεμένη και καλοστημένη συναυλία με την επιμέλεια του προγράμματος από τον Χρήστο Παπαμιχάλη και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Μανώλη Φάμελλου.

Από νωρίς πλήθος κόσμου διαφορετικών ηλικιών επιβιβάστηκαν στην «χρονοκάψουλα» της Τεχνόπολης και τραγούδησαν όλοι μαζί. Ξεχωριστή και ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε το τέλος της συναυλίας όπου όλοι οι εμφανιζόμενοι τραγούδησαν, μαζί με το κοινό, το «Και τι ζητάω», ένα από τα τραγούδια που κυκλοφόρησαν εκείνη τη χρονιά και αφιερώθηκε απ’ όλους στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Τελικά τα τραγούδια έδειξαν για μια ακόμα φορά τη δύναμη τους, αυτή του να αποτελούν θεματοφύλακες της μνήμης, αυτά που γλυκαίνουν την καρδιά αλλά και του να μένουν «αθάνατα» μέσα στον χρόνο. Νιώθουμε τυχεροί που βρεθήκαμε εκεί και μέρος της εμπειρίας μας προσπαθήσαμε να σας μεταφέρουμε μέσα από τον φωτογραφικό μας φακό.

Δείτε επίσης

Μεγάλη διάκριση εκτός συνόρων για την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ)

Στις 11 Αυγούστου 2023, η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων βρέθηκε για δεύτερη φορά στο επιβλητικό Κonzerthaus του Βερολίνου ως προσκεκλημένη ορχήστρα του διεθνούς φεστιβάλ Young Euro Classic, στο οποίο εμφανίζονται ετησίως οι σημαντικότερες ορχήστρες νέων από όλον τον κόσμο. Υπό τη διεύθυνση του Ιδρυτή & Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣΟΝ, Διονύση Γραμμένου, οι νέες και νέοι […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο