20 Απριλίου 2024

Ο χώρος της τέχνης, ο δικός σου χώρος!

468χ60 ROAS

Είδαμε την παιδική Συρανό ντε Μπερζεράκ με τον Λευτέρη Ελευθερίου στο θέατρο Κάππα

Πάντα μια πρόσκληση είναι ευχάριστη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για θεατρική βόλτα…

Μια τέτοια δεχτήκαμε κι εμείς την προηγούμενη Κυριακή. Πρόσκληση στην πρεμιέρα της παιδικής θεατρικής παράστασης Συρανό ντε Μπερζεράκ από την παιδική σκηνή του Ηλία Καρελά.

Οφείλω να ομολογήσω πως μιας και θα πήγαινα με τη μικρή μου νεράιδα ηλικίας 5 ετών, εκπαιδευμένη όμως με το θέατρο και έχοντας ήδη δει πολλές παραστάσεις αυτά τα χρόνια, είχα κάποιο δισταγμό για το αν θα μπορούσε ένα παιδί αυτής της ηλικίας να παρακολουθήσει ένα τέτοιο έργο με ένα τέτοιο θέμα.

Ο δισταγμός άρχισε να χάνεται από τα πρώτα λεπτά της έναρξης. Με τη ζωντανή μουσική και την φρεσκάδα των String Deamons επί σκηνής το παιδί αλλά και όλοι εμείς αφεθήκαμε και απολαύσαμε την ιστορία που ξετυλιγόταν μπροστά στα μάτια μας. Υπήρχαν πολλές φορές που χανόσουν και δε μπορούσες να ξεχωρίσεις αν παρακολουθείς θέατρο ή κινηματογράφο με όλα τα πλεονεκτήματα που έχει το κάθε είδος. Το πάντρεμα του θεάτρου σκιών με το θέατρο σε ταξίδευαν ανάμεσα στο φανταστικό και την πραγματικότητα και δε σου άφηναν περιθώρια να ξεφύγεις ούτε δευτερόλεπτο από την μαγεία του ταξιδιού.

Ο Λευτέρης Ελευθερίου ερμήνευσε μοναδικά τον ήρωα με την πιο διάσημη μύτη στο παγκόσμιο θέατρο, τον ποιητή – ξιφομάχο Συρανό και μας απέδειξε πως πρόκειται για έναν εξαιρετικά ταλαντούχο ηθοποιό που καταφέρνει να σου περάσει το συναίσθημα χωρίς υπερβολές και φαμφάρες στην ερμηνεία του. Νιώθεις σα να είναι γεννημένος για αυτό που κάνει.

Οι String Demons αποτέλεσαν έκπληξη για εμάς πέρισυ που τους γνωρίσαμε στο πλευρό του Χρήστου Θηβαίου και σε αυτή την παράσταση μας απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως πρόκειται για δυο παιδιά με ταλέντο και με αγάπη για αυτό που κάνουν.

Η σκηνοθεσία του Ηλία Καρελά έχει καταφέρει να κάνει αυτό το κλασικό έργο να απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες απολαμβάνοντας το κάθε λεπτό και κάνοντας ξεκάθαρο το νόημα της ιστορίας από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο.
Σε αυτό συμβάλει με απόλυτη επιτυχία και η χορογράφος Αντιγόνη Γύρα, σταθερή πλέον συνεργάτιδα του Ηλία Καρελλά, που ζωντανεύει με μαγικό τρόπο επί σκηνής εικόνες του έργου, αυτή τη φορά με χορευτές από την ομάδα της

Μια παράσταση που προτείνω να μη φοβηθείτε κι εσείς όπως εγώ και να παρακολουθήσετε με τα παιδάκια σας. Αμέσως μετά η ευκαιρία που θα έχετε να ανοίξετε την κουβέντα για την διαφορετικότητα, που τόσος λόγος γίνεται για αυτήν στις μέρες μας, τα συναισθήματα και πως τα εκφράζουμε άλλα και τον έρωτα και την αγάπη είναι μοναδική και σημαντική. Περιττό να σας πω πως η μικρή μου νεραϊδούλα μιλάει ακόμα για τον Συρανό!

Εκείνη την ημέρα το παρόν έδωσαν πολλοί άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο, ανάμεσά του οι: Σπύρος Παπαδόπουλος, Στέφανος Κορκολής, Σοφία Μανουσάκη, Νότης Μαυρουδής, Μανώλης Μητσιάς, Ευάγγελος Μπουντούνης, Μάρω Ραζή, Μάξιμος Μουμούρης, Μαρίνα Καλογήρου, Ηλίας Ανδριόπουλος, Λίνα Σακκά, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Αλεξάνδρα Ούστα, Έλενα Τυρέα κ.α.

 

Δείτε επίσης

Είδαμε την παράσταση «Ραπουνζέλ χωρίς Παραμύθι» (Video)

Στο κάλεσμα σε μια παράσταση του Ηλία Καρελλά κανείς δε μπορεί να πει όχι μιας και όσες έχουμε παρακολουθήσει έως τώρα με την υπογραφή του αποτελούν-τουλάχιστον- εγγύηση για μικρούς και μεγάλους! Έτσι λοιπόν βρεθήκαμε την Κυριακή σε μια «ειδική» παράσταση για φίλους και συνεργάτες στο θέατρο Κάππα. Είδαμε την βραβευμένη πλέον παράσταση «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» […]

Φωτορεπορτάζ: Είδαμε το Φανταστικό χωριό του Σπύρου Γραμμένου στο μικρό Γκλόρια

Κυριακή πρωί με τον χιονιά να είναι ήδη εδώ ζεστάθηκε η ψυχούλα μας από την όμορφη παρέα του Σπύρου Γραμμένου στο μικρό Γκλόρια. Να… ξηγιομαστε από την αρχή, τον Σπύρο έχω τη τύχη και την τιμή να τον γνωρίζω από τα πρώτα του βήματα, όταν ακόμα γέμιζαμε μικρά υπόγεια μαγαζάκια στα Εξάρχεια κάνοντας του φωνητικά […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο