27 Απριλίου 2024

Ο χώρος της τέχνης, ο δικός σου χώρος!

468χ60 ROAS

Φωτορεπορτάζ: Στην επίσημη πρεμιέρα Τα Χριστούγεννα του Σκρούτζ

Παρακολουθήσαμε την Κυριακή, στο κατάμεστο από παιδικές φατσούλες, θέατρο Αλίκη την επίσημη πρεμιέρα της παιδικής παράστασης “Τα Χριστούγεννα του Σκρούτζ”

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η παράσταση κατάφερε να μας μεταφέρει τη μαγεία αλλά και το πνεύμα της εποχής. Η ιστορία γνωστή σε εμάς τους γονείς μιας και πρόκειται για την κλασική ιστορία του Κάρολου Ντίκενς που έχουμε διαβάσει όταν ήμασταν κι εμείς παιδιά. Την παραμονή των Χριστουγέννων το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του φιλάργυρου και πολύ πλούσιου Εμπένιζερ Σκρούτζ εμφανίζεται με σκοπό να τον προειδοποιήσει πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει τη μίζερη ζωή του και να δει τους συνανθρώπους του με άλλο μάτι. Με αγάπη, με μοίρασμα και με συμπόνια. Την επίσκεψη ακολουθούν και τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων που τον ταξιδεύουν στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και το βοηθούν να δει τη ζωή του αλλά και να την αλλάξει όσο είναι καιρός μαζί με το μέλλον του.

Η ιστορία μοιάζει τρομακτική και η αλήθεια είναι πως με προβλημάτισε το πως θα έχει μεταφερθεί στην θεατρική σκηνή αλλά και πως θα την αντιμετωπίσουν οι λιλιπούτειοι θεατές, μαζί και η κόρη μου. Είδα μέσα στο θέατρο παιδάκια από 1,5-2 ετών σε κανένα σημείο όμως της παράστασης δεν άκουσα κλάματα ή φασαρία από βαρεμάρα.
Η παράσταση κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον τους μιας οι μουσικές, ο καπνός ακόμα και το τεχνητό χιόνι μας μετέφεραν στον παραμυθένιο κόσμο του Ντίκενς.

Ένα λαμπερό θέαμα, με αριστουργηματικές ερμηνείες, ξεχωρίσαμε αυτή του Αναστάση Κολοβού, ικανό να δώσει πολλά στα παιδιά. Στους γονείς τη δυνατότητα να ανοίξουν τη κουβέντα μαζί τους αμέσως μετά την παράσταση και να μιλήσουν για αξίες τόσο σημαντικές στη ζωή μας, όπως η χαρά, γενναιοδωρία, η προσφορά κ.α. που δυστυχώς τείνουν να χαθούν στις μέρες μας. Βγαίνοντας από το θέατρο θέλαμε να αγκαλιάσουμε όλον τον κόσμο!

Μια βόλτα με τα παιδιά σας αυτές τις μέρες θα σας βάλει ακόμα περισσότερο στο πνεύμα των Χριστουγέννων και γιατί όχι να νιώσετε κι εσείς και πάλι λίγο παιδιά!

Δείτε επίσης

Μια νύχτα στα… μπουζούκια «Όνειρο». Μια ξεχωριστή παρουσίαση της νέας σειράς του Alpha TV Αυτή η Νύχτα Μένει

Μια ξεχωριστή εμπειρία και ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους δημοσιογράφους το απόγευμα του Σαββάτου που καλέστηκαν για την  παρουσίαση της νέας σειράς «Αυτή η Νύχτα Μένει» στον Alpha Tv. Καλεσμένοι, πρωταγωνιστές και συντελεστές, έμαθαν λεπτομέρειες για τη νέα τηλεοπτική σειρά, γλέντησαν, τραγούδησαν, πέταξαν γαρύφαλλα και έσπασαν πιάτα στο νυχτερινό κέντρο «Όνειρο» όπου και εκτυλίσσεται. Ο φακός […]

Είδαμε την παράσταση «Ραπουνζέλ χωρίς Παραμύθι» (Video)

Στο κάλεσμα σε μια παράσταση του Ηλία Καρελλά κανείς δε μπορεί να πει όχι μιας και όσες έχουμε παρακολουθήσει έως τώρα με την υπογραφή του αποτελούν-τουλάχιστον- εγγύηση για μικρούς και μεγάλους! Έτσι λοιπόν βρεθήκαμε την Κυριακή σε μια «ειδική» παράσταση για φίλους και συνεργάτες στο θέατρο Κάππα. Είδαμε την βραβευμένη πλέον παράσταση «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο