27 Απριλίου 2024

Ο χώρος της τέχνης, ο δικός σου χώρος!

468χ60 ROAS

Life in Space. Η μεγαλύτερη έκθεση για το διάστημα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η έκθεση «LIFE IN SPACE» (Η Ζωή στο Διάστημα), με περισσότερους από 4.000.000 επισκέπτες σε όλο τον κόσμο, έρχεται επιτέλους και στην Ελλάδα από τις 19 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή!

Μια έκθεση που γίνεται σε συνεργασία με το MARSHALL SPACE FLIGHT CENTER” τηςNASA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το “THE U.S. SPACE & ROCKET CENTER” και το Space Camp του και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI).

Μια αλησμόνητη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους θεατές.

Στα 1500 τ.μ. της έκθεσης θα βρείτε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως :

  • Γιατί είναι σημαντική η διαστημική έρευνα;
  • Πώς έχει κατασκευαστεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός;
  • Πώς είναι η ζωή των αστροναυτών στο διάστημα;
  • Πώς είναι σχεδιασμένη η τουαλέτα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού;
  • Πώς κοιμούνται οι αστροναύτες στο διάστημα;

Η ΕΚΘΕΣΗ

Η έκθεση LIFE IN SPACE προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό. Μοναδικές κατασκευές, ιστορικά αντικείμενα-εκθέματα και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους και θα δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία ταξιδιού στο διάστημα.

Περισσότερα από 50 μοναδικά εκθέματα θα σας ταξιδέψουν στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων. Αυθεντικά αντικείμενα, αναμνηστικά από τις διάφορες αποστολές και πιστά αντίγραφα σκαφών, μας οδηγούν στα μονοπάτια που ακολούθησαν οι επιστήμονες και οι αστροναύτες, στην πορεία τους προς την επιτυχία. Αυτά περιλαμβάνουν μοντέλα πυραύλων και δορυφόρων, διαστημικές στολές, βράχο από τη σελήνη και μια παρουσίαση του έργου του Αμερικανού –γερμανικής καταγωγής- μηχανικού, Wernher Von Braun, που θεωρείται πρωτοπόρος της πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας.

Μέρος της έκθεσης είναι και το Space Camp, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν τις ίδιες αισθήσεις που ζουν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, όπως την απουσία βαρύτητας και την απώλεια του «χωρικού» προσανατολισμού. Επιπλέον, μια νέα ISS VR Platform, φέρνει τους επισκέπτες μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επιτρέποντας τους να ζήσουν μια εντελώς διαφορετική διάσταση.

Ο ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ – SIMULATORS

Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να αισθανθούν όλα όσα βιώνουν οι αστροναύτες στις διαστημικές αποστολές τους και κατά την διάρκεια της εκπαίδευσή τους.

  • THE FIVE DEGREES OF FREEDOM. Αυτός ο προσομοιωτής δημιουργεί την αίσθηση της έλλειψης βαρύτητας στο διάστημα.
  • MULTI AXIS TRAINER. Είναι ο προσομοιωτής που χρησιμοποιείται στο Space Camp του “THE U.S. SPACE & ROCKET CENTER” της Αλαμπάμα.
  • ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ – LAND THE SHUTTLE. Αυτός ο προσομοιωτής σάς δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας ως πιλότος του διαστημικού λεωφορείου.
  • F18 PILOT SIMULATOR. Αυτός είναι ένας προσομοιωτής πτήσης με τρισδιάστατα γραφικά, που προσφέρει μια ρεαλιστική εμπειρία χειρισμού του F18.
  • ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – ISS VR PLATFORM. Εδώ θα ανακαλύψετε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που βρίσκεται 400 χλμ πάνω από την επιφάνεια της Γης, χρησιμοποιώντας τα ειδικά γυαλιά της εικονικής πραγματικότητας.

Στη συνέντευξη Τύπου της Έκθεσης συμμετείχαν σπουδαίοι και διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες:   

  • Εμμανουήλ Πλειώνης, Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
  • Ιωάννης Δαγκλής, Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος
  • Αδριανός Γολέμης, γιατρός επανδρωμένων διαστημικών αποστολών και επιτυχών στην ευρωπαϊκή επιλογή αστροναυτών 2022
  • Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, Δρ. Αστροφυσικής, σύμβουλος επικοινωνίας της επιστήμης
  • Γεωργία Ηλιοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Lavris Production.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ταξίδι του ανθρώπου στο διάστημα και τα μεγάλα άλματα που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα στην εξερεύνηση του διαστήματος, με αναφορές στην εντυπωσιακή συλλογή των εκθεμάτων της Έκθεσης που έχουν χρησιμοποιηθεί σε διαστημικές πτήσεις.  
Επίσης, μίλησαν για τη συμμετοχή των Ελλήνων επιστημόνων στην προώθηση της σύγχρονης Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής Φυσικής σε διεθνές επίπεδο, καθώς και για τα βήματα που πραγματοποιούνται σε ό,τι αφορά την δραστηριοποίησή της χώρας μας στο διάστημα.
Τέλος, επεσήμαναν το πόσο σημαντική είναι η Έκθεση «LIFE IN SPACE» στην προώθηση της επιστήμης στο ευρύ κοινό και τους μαθητές, ώστε να συνεχίσουν να διακρίνονται οι Έλληνες μαθητές στις Ολυμπιάδες Αστρονομίας, ενώ παράλληλα δίνει ώθηση στην άνθιση της ερασιτεχνικής Αστρονομίας στη χώρα μας.

Επισκεφτείτε το site της έκθεσης για περισσότερες πληροφορίες
https://lifeinspace.lavris.gr/

Μια αξέχαστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους θεατές, ταυτόχρονα εκπαιδευτική και πολύ ψυχαγωγική!

Εισιτήρια από 12 ευρώ.
Εισιτήρια για τους προσομοιωτές: Ανάλογα με τον προσομοιωτή από 2 έως 5 ευρώ.
Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια: Για πληροφορίες καλέστε το 210 7258510.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: Για κρατήσεις καλέστε στο 210 6143021
Προπώληση Εισιτηρίων:  www.viva.gr/tickets/theater/children/life-in-space/

Δείτε επίσης

Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει το Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ», με στόχο να τιμήσουμε την προσφυγική ιστορία του Ταύρου. Θέλουμε να αναδείξουμε την φιλοξενία της πόλης  του Ταύρου προς τους συνανθρώπους είτε αυτοί είναι εσωτερικοί μετανάστες είτε ανήκουν στα σύγχρονα προσφυγικά ρεύματα. Επιδίωξή μας να  γίνει φανερό ότι  μέσω του πολιτισμού και των κοινών εμπειριών οι […]

Λαχειοφόρος Αγορά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ένας Λαχνός, Χιλιάδες Χαμόγελα Μπορείτε να αποκτήσετε τους λαχνούς σας:• Τηλεφωνικά στο 11040 (αστική χρέωση από σταθερό ή κινητό)• Ηλεκτρονικά στο https://giatoxamogelo.gr/ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας προσκαλεί να συμμετέχετε και φέτος, στη Λαχειοφόρο Αγορά που πραγματοποιεί από τις 17 Μαρτίου 2023, στηρίζοντας το έργο και τις υπηρεσίες του και σκορπίζοντας Χιλιάδες χαμόγελα. Αποκτήστε τους […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο