26 Απριλίου 2024

Ο χώρος της τέχνης, ο δικός σου χώρος!

468χ60 ROAS

Είδαμε: Τη «Ρένα» στο θέατρο Ακροπόλ

Τρίτη βράδυ με αναμονή ισχυρής καταιγίδας στην Αθήνα, κάτι όμως μας έλεγε πως αυτό το… ραντεβού δεν πρέπει να το χάσουμε.

Και όντως το ραντεβού μας με τη Ρένα στο θέατρο Ακροπόλ δε χάθηκε. Και στο τέλος της παράστασης αναρωτιόμασταν γιατί δεν είχαμε δει ήδη τόσο καιρό αυτή την εξαιρετική παράσταση που παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία.

Μια επιτυχία που στηρίζεται σε πολλούς παράγοντες. Στο εξαιρετικό κείμενο-βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ. Που καταφέρνει να σε κάνει να νιώσεις πως η Ρένα είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο, παρότι δεν είναι και μαζί της να σε παρασύρει να δεις τη νεότερη ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Το γεγονός ότι παρακολουθήσαμε την παράσταση κοντά στους εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου αποτέλεσε ιδιαίτερο συγκινησιακό παράγοντα.

Η προσεγμένη και επιτυχημένη μεταφορά του Στέλιου Χατζηαδαμίδη από το βιβλίο στο θεατρικό σανίδι μιας γηραιάς γυναίκας με αγάπη για τη ζωή.

Η καθηλωτική ερμηνεία της Ηρώ Μανέ που μοιάζει σαν να είναι 2 διαφορετικές γυναίκες όπως εξάλλου αρμόζει στον ρόλο, αυτόν της νεαρής Ρένας αλλά και της σημερινής ηλικιωμένης 100 ετών πλέον Ρένας που θυμάται. Της Ρένας που έζησε τη ζωή, άλλες φορές όπως την ήθελε εκείνη άλλες φορές όπως τα έφερε η μοίρα.

Αλλά και οι ερμηνείες των Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου που την πλαισιώνουν σε συνδυασμό με την ευρηματική σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη που καταφέρνουν να μεταφέρουν τις δραματικές αλλά και ευχάριστες στιγμές της παράστασης.

Η ζωντανή μουσική αποτελεί επιπλέον θετικό γεγονός του ότι νιώθεις πως κάθεσαι στο σαλόνι της Ρένας και σου αφηγείται την τόσο γεμάτη ζωή της με υπέροχα μηνύματα αλλά και τροφή για σκέψη. Φεύγοντας νιώσαμε πως πήραμε κάτι από εκείνη μαζί μας και ανακαλούσαμε την ατάκα της «ανωμαλία είναι να αρνιέσαι αυτό που σε κάνει χαρούμενο» που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Η παράσταση για εμάς συγκαταλέγεται στις παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε φέτος το χειμώνα!

 

Δείτε επίσης

Η συγγραφέας Τίνα (Κωνσταντίνα Τασσοπούλου) «εξομολογείται» στο artistbook.gr

Τη λένε Τίνα, παρόλο που στα επίσημα χαρτιά που έχουν επινοήσει οι μεγάλοι άνθρωποι για να υπάρχει τάξη στην κοινωνία αναγράφεται ως Κωνσταντίνα Τασσοπούλου. Η Τίνα λοιπόν είναι μια κοπέλα που επικοινωνεί με τον κόσμο μέσα από τις ιστορίες που γράφει. Ιστορίες για μικρούς και για μεγάλους. Ιστορίες για ανθρώπους που τους αρέσουν τα ταξίδια, τα μακρινά και τα κοντινά.

Βιντεοσυνέντευξη: Κάρμεν Ρουγγέρη-Αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα έκανα περισσότερα παιδιά

Ποιο παιδί δε γνωρίζει την Κάρμεν Ρουγγέρη και ποια μαμά ή μπαμπάς δεν έχει μεγαλώσει μαζί της; Κάρμεν Ρουγγέρη και παιδικό θέατρο μοιάζουν πια σαν… ένα. Ένα ηλιόλουστο πρωινό είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε με την Κάρμεν Ρουγγέρη για το θέατρο, τα παιδιά αλλά και πολλά άλλα… Ελπίζουμε να απολάυσετε αυτή τη συνέντευξη όσο εμείς! […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο