6 Οκτωβρίου 2022

Ο χώρος της τέχνης, ο δικός σου χώρος!

468χ60 ROAS

Είδαμε: Τη «Ρένα» στο θέατρο Ακροπόλ

Τρίτη βράδυ με αναμονή ισχυρής καταιγίδας στην Αθήνα, κάτι όμως μας έλεγε πως αυτό το… ραντεβού δεν πρέπει να το χάσουμε.

Και όντως το ραντεβού μας με τη Ρένα στο θέατρο Ακροπόλ δε χάθηκε. Και στο τέλος της παράστασης αναρωτιόμασταν γιατί δεν είχαμε δει ήδη τόσο καιρό αυτή την εξαιρετική παράσταση που παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία.

Μια επιτυχία που στηρίζεται σε πολλούς παράγοντες. Στο εξαιρετικό κείμενο-βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ. Που καταφέρνει να σε κάνει να νιώσεις πως η Ρένα είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο, παρότι δεν είναι και μαζί της να σε παρασύρει να δεις τη νεότερη ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Το γεγονός ότι παρακολουθήσαμε την παράσταση κοντά στους εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου αποτέλεσε ιδιαίτερο συγκινησιακό παράγοντα.

Η προσεγμένη και επιτυχημένη μεταφορά του Στέλιου Χατζηαδαμίδη από το βιβλίο στο θεατρικό σανίδι μιας γηραιάς γυναίκας με αγάπη για τη ζωή.

Η καθηλωτική ερμηνεία της Ηρώ Μανέ που μοιάζει σαν να είναι 2 διαφορετικές γυναίκες όπως εξάλλου αρμόζει στον ρόλο, αυτόν της νεαρής Ρένας αλλά και της σημερινής ηλικιωμένης 100 ετών πλέον Ρένας που θυμάται. Της Ρένας που έζησε τη ζωή, άλλες φορές όπως την ήθελε εκείνη άλλες φορές όπως τα έφερε η μοίρα.

Αλλά και οι ερμηνείες των Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου που την πλαισιώνουν σε συνδυασμό με την ευρηματική σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη που καταφέρνουν να μεταφέρουν τις δραματικές αλλά και ευχάριστες στιγμές της παράστασης.

Η ζωντανή μουσική αποτελεί επιπλέον θετικό γεγονός του ότι νιώθεις πως κάθεσαι στο σαλόνι της Ρένας και σου αφηγείται την τόσο γεμάτη ζωή της με υπέροχα μηνύματα αλλά και τροφή για σκέψη. Φεύγοντας νιώσαμε πως πήραμε κάτι από εκείνη μαζί μας και ανακαλούσαμε την ατάκα της «ανωμαλία είναι να αρνιέσαι αυτό που σε κάνει χαρούμενο» που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Η παράσταση για εμάς συγκαταλέγεται στις παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε φέτος το χειμώνα!

 

Δείτε επίσης

Νέα κυκλοφορία Πάνος Βλάχος – «Μαθήματα Ζωής»

(DigitalSingle&MusicVideo) Κυκλοφορεί το δεύτερο τραγούδι, προπομπός του ομώνυμου δίσκου του Ο Πάνος Βλάχος παρουσιάζει το τραγούδι «Μαθήματα ζωής», που έδωσε τον τίτλο στον τρίτο προσωπικό του δίσκο. Το album κυκλοφορεί από το OgdooMusicGroup τη Δευτέρα 29 Μαρτίου. Τα «Μαθήματα ζωής» σε στίχους και ερμηνεία του Πάνου Βλάχου και μουσική του Κώστα Παρίσση είναι ένα τραγούδι […]

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-Κώστας Αρζόγλου: Χρειαζόμαστε μια μπέσα και μια ειλικρίνεια.

Οι συστάσεις είναι μάλλον περιττές για τον Κώστα Αρζόγλου. Καταξιωμένος ηθοποιός, θεατράνθρωπος, σκηνοθέτης με πολλές επιτυχίες αλλά και σημαντικές συνεργασίες. Ο Κυριάκος Τσικορδάνος μίλησε μαζί του με αφορμή τη δεύτερη χρονιά επιτυχίας στο Ζουβέ-Ελβίρα που ολοκληρώνει τις παραστάσεις στις 21 Οκτωβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο