27 Απριλίου 2024

Ο χώρος της τέχνης, ο δικός σου χώρος!

468χ60 ROAS

Βραβείο Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους στην παράσταση «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι»

Βραβείο Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους από την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών στην παράσταση «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» του Mike Kenny

σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά

2ος χρόνος επιτυχίας στο θέατρο ΚΑΠΠΑ  

Η παράσταση τελεί, τη φετινή σεζόν, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Σημαντική διάκριση και μεγάλη τιμή αποτελεί η απονομή του βραβείου Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους από την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών, στην παράσταση «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» του Mike Kenny, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά, για δεύτερη χρονιά, στο θέατρο ΚΑΠΠΑ. Είναι επίσης μεγάλη χαρά και αναγνώριση το γεγονός ότι η παράσταση τελεί τη φετινή σεζόν υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, κατά τη διάρκεια της απονομής, που έγινε στο Ωδείο Αθηνών, ο σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς ευχαρίστησε την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για την επιλογή, καθώς και όλους τους συντελεστές της «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι», επισημαίνοντας ότι «ο λόγος που ανεβαίνει και φέτος για δεύτερη χρονιά η παράσταση είναι για τα μηνύματα που μεταδίδει, που έχουν σκοπό να μας ευαισθητοποιήσουν απέναντι στον πόλεμο, τον ρατσισμό, τη μοναξιά, τη διαφορετικότητα, την απώλεια.»

Από την πλευρά της, η Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Maria Clara Martin, σημειώνει με αφορμή την έναρξη της νέας σεζόν: «Σε μια εποχή που οι πόλεμοι, η βία και οι διωγμοί έχουν ξεριζώσει από τα σπίτια τους περισσότερους ανθρώπους από ποτέ, είναι σημαντικό να μπορούμε να θυμόμαστε και να αναγνωρίζουμε τις ιστορίες αυτών των ανθρώπων μέσα από παραστάσεις όπως η “Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι“».

Το εμβληματικό έργο του Mike Kenny, που είδαν περί τους 40.000 θεατές την πρώτη σεζόν, εξακολουθεί να μιλάει στις καρδιές μικρών και μεγάλων θεατών.

Στη «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» πρωταγωνιστεί  στον ρόλο της  κυρίας Πιρς  η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός Idra Kayne. Tον ρόλο της μικρής Λέτι ερμηνεύει η Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη. Στην παράσταση παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί  Μάκης Νάνος,  στον ρόλο του νεαρού Κόνραντ,  και Φάνης Παυλόπουλος στον ρόλο του αφηγητή.

Η ανατρεπτική μπάντα String Demons, ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή την πρωτότυπη μουσική που συνέθεσε ειδικά για την παράσταση, τονίζοντας άλλοτε με ατμοσφαιρικό και άλλοτε με εκρηκτικό τρόπο τα συναισθήματα του έργου, ενώ η  χορογράφος Αντιγόνη Γύρα, κινεί τους ήρωες του έργου σε έναν κόσμο μεταξύ παραμυθιού και πραγματικότητας.

Μια ολοκληρωμένη πρόταση στο παιδικό θέαμα με την υπογραφή του Ηλία Καρελλά, που συνδυάζει μοναδικά επί σκηνής, τους ηθοποιούς, το σύγχρονο θέατρο σκιών και  τη ζωντανή μουσική.  

Παραστάσεις καθημερινά  Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10:30 π.μ για τα σχολεία και Κυριακή στις 11:30 π.μ για το κοινό και για Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Η παράσταση προτείνεται για παιδιά από 7 ετών.

Ταυτότητα παράστασης:
Συγγραφέας: Mike Kenny
Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου
Σκηνοθεσία/Σκηνογραφία/Φωτισμοί: Ηλίας Καρελλάς
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Πρωτότυπη μουσική: String Demons
Κατασκευή σκηνικού: Μιχάλης Ράπτης
Κατασκευή φιγούρας θεάτρου σκιών: Ηλίας Καρελλάς, Νικόλας Τζιβελέκης
Κοστούμια: «Βεστιάριο»

Πρωταγωνιστούν:
Λέτι: Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη
Κυρία Πιρς: Idra Kayne
Κόνραντ: Μάκης Νάνος
Αφηγητής: Φάνης Παυλόπουλος
Μουσική ζωντανά στη σκηνή: String Demons


Οργάνωση παραγωγής: Τέχνης Πολιτεία
Πληροφορίες:
Θέατρο Κάππα – Παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά
Διεύθυνση: Κυψέλης 2
Πληροφορίες για την παιδική σκηνή / Κρατήσεις για σχολεία, συλλόγους και ομάδες: 210 7777104 & 210 7777124

Ηλεκτρονικές Κρατήσεις: https://www.ticketservices.gr/event/rapounzel-xoris-paramithi/?lang=el

Δείτε επίσης

Ο Χρήστος Κουρής απαντά στον… δεκάλογο του artistbook

Με αφορμή την επερχόμενη εμφάνιση του με την Ελένη Δήμου στο Caja de Musica αλλά και για να τον… γνωρίσουμε ζητήσαμε από τον τραγουδοποιό Χρήστο Κουρή να μας απαντήσει στον… δεκάλογο του artistbook Ποιος είναι ο πιο κρυφός σου φόβος;Όπως πολύ ωραία το έγραψε ο Ανδρέας Παντζής, «φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα […]

Ταξιδεύοντας με την Bibi στο θέατρο Αλκμήνη

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:Είστε έτοιμοι για μακρινά ταξίδια με τη Bibi την κουκουβάγια; Η Bibi η κουκουβάγια ανοίγει τα φτερά της και είναι έτοιμη να πετάξει σε μέρη μακρινά! Επειδή όμως τα ταξίδια είναι πάντα καλύτερα όταν τα κάνεις με παρέα, περιμένει όλα τα παιδιά να εξερευνήσουν μαζί τον κόσμο. Αυτή η περιπέτεια τα έχει όλα: Υπέροχες μουσικές που […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο