30 Απριλίου 2024

Ο χώρος της τέχνης, ο δικός σου χώρος!

468χ60 ROAS

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-Άρης Βαλέρης

Ο Άρης Βαλέρης, πιανίστας και συνθέτης που ζει μόνιμα στις Η.Π.Α.,  έρχεται με το κουαρτέτο του στο Half Note για τρείς εμφανίσεις από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου. Το artistbook μίλησε μαζί του.  

Ξεκίνησες την επαγγελματική σου πορεία στο εξωτερικό, περιέγραψε μας τις συνθήκες.
Οι συνθήκες στην Αμερική είναι καταπληκτικές για οποιονδήποτε νέο μουσικό έχει δημιουργική διάθεση και ενέργεια. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Jazz σήμερα όπως Lorenzo Ferrero (Saxophones) ο Max Mohn (Drums) και o Juan Garcia Herreros (aka Snow Owl – 6 String Bass) με τους οποίους και έρχομαι 8, 9 και 10 Ιουνίου στο Half Note Jazz Club. Οι παραπάνω μουσικοί είναι όλοι βιρτουόζοι των οργάνων τους και μοιράζονται συνεργασίες που περιλαμβανουν Arturo Sandoval, Vienna Symphony Ochestra, Spanish Harlem Orchestra, Horacio El Negro Hernandez, Christina Aguilera, Terri Lyn Carrington κ.α.Σπούδασα με υποτροφία στο Berklee College of Music το οποίο είναι το κέντρο της μοντέρνας μουσικής από την
ίδρυση του μέχρι σήμερα και μέρος συνάντησης των καλύτερων μουσικών από 90 χώρες. Είναι μέρος έμπνευσης και σου δίνει ευκαιρίες να κάνεις συνεργασίες και να ακούσεις μουσική από κουλτούρες που δε θα το φανταζόσουν ποτέ.

Θεωρείς  απαραίτητο για έναν μουσικό να φύγει από την Ελλάδα;
Θεωρώ απαραίτητο για οποιονδήποτε άνθρωπο σε οποιαδήποτε τέχνη να ταξιδέψει και να επισκεφτεί όσες περισσότερες κουλτούρες είναι δυνατόν. Είναι ο μόνος τρόπος να μάθει κανείς τον εαυτό του και να καταλάβει τις ρίζες του σε βάθος. Σε τελική ανάλυση είμαστε μία πανανθρώπινη οικογένεια με πολλούς διαφορετικούς τρόπους έκφρασης ως όντα. Ένας μουσικός οφείλει να του εξερευνήσει όλους, να μάθει και να μεταφέρει τη γνώση παντού. Το Aris Valeris Quartet θα βρείτε τέσσερεις χώρες: Περού, Κολομβία, Αυστρία και Ελλάδα. Τέσσερις μουσικοί που σε πολύ νεαρή ηλικία σπούδασαν στην Αμερική και τώρα πηγαίνουν από χώρα σε χώρα σε έρευνα για καινούρια γνώση και μουσική.

Σκοπεύεις να επιστρέψεις;
Θα επιστρέψω πολλές φορές για λίγο. Κάθε φορά που θα έχω κάτι καινούριο να φέρω. Πλέον μένω στην Αμερική όπου βρίσκονται και οι περισσότεροι συνεργάτες μου. Επίσης υπάρχουν σχέδια για μία δουλειά του χρόνου στην Ιαπωνία αλλά δεν μπορώ να το ανακοινώσω ακόμα.

Τι θα παρουσιάσεις στο Half Note;
Το Aris Valeris Quartet με το φαινόμενο του 6 String Bass Snow Owl, Lorenzo Ferrero Saxophones και Max Mohn drums. Είναι ένα σχήμα που δημιουργήσαμε σχεδόν πριν δύο χρόνια και έχουμε τόση χημεία που δεν μπορούμε να σταματήσουμε να παίζουμε μαζί. Θα ήθελα να πω ότι ο σημερινός μας ήχος είναι Hip Hop Jazz και Electronic αλλά στο κάθε show ανά τον κόσμο το κοινό είναι που αποφασίζει. Γιʼαυτό περιμένουμε με ανυπομονησία να σας ακούσουμε το Σαββατοκύριακο στο Half Note Jazz Club στην Αθήνα και να μεταφράσουμε το μήνυμα σας μέσα από τη γλώσσα της Jazz.

Επίσης έχουμε 2 καταπληκτικές guest εμφανίσεις έκπληξη! Το Σάββατο 9 Ιουνίου θα παρουσιάσουμε την Marina Satti, και την Κυριακή το Μυθριδάτη από τα Ιμισκούμπρια στο δεύτερο μέρος του προγράμματος.

Aris Valeris Quartet feat. Snow Owl

Aris Valeris: πιάνο

Lorenzo Ferrero: σαξόφωνο

Max Mohn: ντραμς

Juan Sebastian Garcia-Herreros: μπάσο

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό): 20? (τραπέζι) 15? (bar, εξώστης), φοιτητικό 10?

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Παρασκευή 08/06 έως Κυριακή 10/06 στις 22:30

HALF NOTE JAZZ CLUB

Tριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες-Κρατήσεις

210 9213310

Δείτε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-Απόστολος Ρίζος: Θεμελιώδεις έννοιες της ζωής μας είναι γένους θηλυκού

Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη του συναυλία στη «Σκιά των βράχων» στον Βύρωνα  ζητήσαμε από τον Απόστολο Ρίζο να μας μιλήσει για την «Γυναίκα στον Πυρήνα» αλλά και για τον ρόλο της γυναίκας στη ζωή του.    

Ο MonsieurMinimal διασκευάζει το θρυλικό “Υπάρχω” του Στέλιος Καζαντζίδης. Ερμηνεύει μοναδικά η Μαρία Παπαγεωργίου.

Ο Monsieur Minimal τολμά να πειράξει ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού κοινού.
Την ανατρεπτική αυτή διασκευή ερμηνεύει μοναδικά η Μαρία Παπαγεωργίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο